Toimivimmat ratkaisut taloyhtiöihin

Katso video!

Nykyaikainen, huoleton ja helposti hallittava lukitusratkaisu hyödyttää sekä asukkaita että taloyhtiötä.

Taloyhtiössä oviympäristön suunnittelu lähtee aina asukkaiden tarpeista. Esimerkiksi jos talossa asuu paljon lapsiperheitä ja ikäihmisiä, vaivattoman kulkemisen ja ovien helpon avaamisen tarve korostuu. Tiheästi vaihtuvat asukkaat taas lisäävät joustavan avainhallinnan tärkeyttä turvallisuuden varmistamiseksi. Kokonaisvaltainen lukitusratkaisu yhdistää omaisuuden suojaamisen, henkilöturvallisuuden ja helppokulkuisuuden tyylikkääksi ratkaisuksi. ABLOY-ratkaisujen valikoimasta taloyhtiöitä palvelevat muun muassa patentoitu SENTO-avainjärjestelmä, vaivaton kulunhallintajärjestelmä OPTIMA ja turvallisen poistumistien takaava EXIT.

Asuntojen ovet

Huoneistojen ovissa käyttömukavuus korostuu. Helpommillaan nykyaikainen lukko avataan sekä sisä- että ulkopuolelta kevyesti painikkeesta. Tällöin oven avaaminen onnistuu vaivattomasti keneltä vain, vaikka yhdellä kädellä. Lukituksen turvallisuutta voidaan tehostaa murtolujuutta parantavalla varmuuslukolla. Käyttömukavuutta parantavat ovensulkimet.

Ulko-ovet

Sujuva sisäänkäynti nostaa koko kiinteistön laatumielikuvaa. Sähköisen lukituksen myötä avautuvat mahdollisuudet muun muassa helppokulkuisuutta lisääviin ohjauslaitteisiin ja automaattisen lukituksen hallintaan.

Yhteistilojen ovet

Pääsyn pyöräkellariin, saunatiloihin ja muihin yhteistiloihin on oltava hallittua, mutta helppoa. Paras keino luotettavaan avainten hallintaan on liittää mekaanisen lukituksen rinnalle etätunnisteella toimiva elektroninen lukitusjärjestelmä. Näin kadonneet avaimet voidaan poistaa yhteistilojen lukitusjärjestelmästä elektronisesti ja uudelleensarjoitus tarvitaan vain asukkaan oveen. Ratkaisu lisää turvallisuuden ohella huomattavasti myös kustannustehokkuutta.

 

Economy, Standard ja Premium – viihtyisyyden kolme tasoa

Koska taloyhtiöiden tarpeet poikkeavat toisistaan, myös lukitusratkaisuja tulee olla useampia. Eri vaihtoehtojen hahmottamisen helpottamiseksi kerrostalojen lukitusratkaisumme on jaettu Economy-, Standard- ja Premium-tasoihin ominaisuuksiensa sekä ulospäin viestimänsä laatumielikuvan mukaan.

Perustaso Economy täyttää luotettavasti kerrostaloasumisen nykyvaatimukset. Lukitusratkaisu tarjoaa olennaisen eikä tingi turvallisuudesta. Economy-tason perustana on patentoitu ABLOY SENTO -avainjärjestelmä. Lukkojen lisäksi kokonaisuus kattaa kaiken tarvittavan painikkeista ja vetimistä paloturvalliseen postiluukkuun.

Parempaa käyttömukavuutta ja monipuolisempia mahdollisuuksia tarjoavan Standard-tason perustana toimii joko patentoitu ABLOY SENTO -avainjärjestelmä tai suuriin taloyhtiöihin suositeltava ABLOY PROTEC2. Mekaanista avainjärjestelmää täydennetään sähköisen lukituksen avaamilla mahdollisuuksilla, kuten oviautomatiikalla sekä kulunohjausjärjestelmillä. Käyttömukavuutta ja kestävyyttä lisäävät osaltaan myös ovensulkimet sekä helposti painikkeesta avattavat käyttölukot.

Premium-taso edustaa lukituksen huippua niin turvallisuudeltaan, helppokäyttöisyydeltään kuin imagoltaan. Kulkeminen on sujuvaa ja esteetöntä, painikkeet tyylikkäästi muotoiltuja, yhteiset tilat kulunvalvonnan piirissä ja avainhallinta helppoa sekä luotettavaa. Avainjärjestelmänä käytetään ABLOY OPTIMA -ratkaisua kerrostaloon, jossa mekaaniseen asunnon avaimeen (ABLOY SENTO) on yhdistetty sähköinen tunnisteosa.