Kauppojen, liiketilojen ja kauppakeskusten lukitusratkaisut

/global/scaled/3500x1521x0x1067x1000x435/Abloy-AbloyFI-Julkiset tilat-Shopping_mall_2.jpg

Kauppojen ja kauppakeskusten oviympäristön ja lukituksen tulee huomioida sekä asiakkaat että henkilökunta ja turvata luotettavasti myös omaisuutta niin liikkeiden ollessa auki kuin niiden aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Henkilökunnan tilat

Osa liikkeiden tilasta on tarkoitettu ainoastaan henkilöstön käyttöön. Kun toimisto-, varasto- sekä sosiaali- ja taukotilojen lukitus ja kulunhallinta on suunniteltu asianmukaisesti ja tarvittavat avaimet vaivattomasti oikeiden henkilöiden saatavilla, on työntekijöiden helpompaa keskittyä siihen mikä heidän tehtävässään on olennaista.

PROTEC2 CLIQ -lukitus ja kulunhallintajärjestelmä soveltuu hyvin kauppa- ja liikekeskusten kaltaisiin kohteisiin, joissa käyttäjiä on paljon ja heidän tarpeensa erilaisia. PROTEC2 CLIQ mahdollistaa kulkuoikeuksien laajuuden ja kellonajan määrittelyn käyttäjäkohtaisesti. Ratkaisu sopii erinomaisesti käytettäväksi myös avainsäilöissä, joiden sisältämällä reittiavaimella esimerkiksi huoltomies pääsee tarvitsemiinsa kohteisiin.

TRAKA on sähköinen avainhallintajärjestelmä. Älykäs avainkaappi luovuttaa käyttäjän tunnistautumisen jälkeen vain ne avaimet, jotka käyttäjälle sillä hetkellä kuuluvat. Kulkurekisteri kertoo kenellä avaimet ovat ja koska ne on otettu ja palautettu.

Rahan ja arvoesineiden säilytyksen ratkaisut

Myös kaupoissa tarvitaan korkean turvatason kohteen kriteerien mukaisia laitelukitusratkaisuja. Abloyn valikoimasta löydät esimerkiksi rahan ja arvoesineiden säilytykseen tarkoitetut sähkömekaaniset viivelukot sekä tallelokerot, joko yhdellä tai kahdella avainpesällä.

Panttilukot asiakkaiden tavaroiden säilytykseen

Asiakkaan kannalta mahdollisimman mielekäs asiointikokemus voi edellyttää, että hänelle tarjotaan mahdollisuus ylimääräisten tavaroiden säilytykseen ostosten teon ajaksi. Abloyn rahapanttilukkoja käytetään esimerkiksi tavaratalojen säilytyslokeroissa ja -kaapeissa. Rahapanttilukon saa joko rahakourulla varustettuna, jolloin asiakas saa kolikkonsa takaisin oven avattuaan, tai rahalippaalla, jolloin kolikko jää lippaan sisään.

Helppo poistuminen hätätilanteissa

Kauppojen ja kauppakeskusten henkilöturvallisuus on taattava hätätilanteissa. ABLOY EXIT -ratkaisuilla on mahdollista varmistaa turvalliset poistumistiet myös suurille ihmismäärille.

Toimintavarmuus on olennaisessa osassa ahkerassa käytössä olevien sisäänkäyntien suunnittelussa. Liukuoviautomatiikka tukee vilkasliikenteisten sisäänkäyntien sujuvuutta. Pienempien liikkeiden käyttöön voi soveltua myös kääntöoviautomatiikka, joka on mahdollista asentaa jo olemassa oleviin oviympäristöihin.