Sujuvaa turvallisuutta räätälöidyillä lukitusratkaisuilla

/Abloy/Abloy.fi%20(OW2)/Julkiset%20tilat/iStock_000017820428_Large.jpg

Yksilöllisesti suunniteltu kokonaisratkaisu huomioi sairaalan ja palvelutalon monet eri käyttäjäryhmät ja toimii luotettavasti yllättävissäkin tilanteissa. Hyvin suunniteltu oviympäristö helpottaa sekä asukkaiden arkea että hoitohenkilökunnan työpäivää. Oikein suunniteltu kokonaisuus edistää liikuntarajoitteisten esteetöntä liikkumista samalla, kun se tuo turvaa niin asukkaille kuin henkilökunnallekin.

Liikkumisen on oltava helppoa ja turvallista sekä potilaille, henkilöstölle, omaisille että ulkoisille palveluntarjoajille. Sopivassa suhteessa suojaa sekä sujuvuutta tarjoava oviympäristö ohjaa kulkua, ehkäisee onnettomuuksia ja minimoi yllättäviä uhkia kuten häiriökäyttäytymistä.

Sairaaloissa ja palvelutaloissa on sekä yksityisiä että yhteisiä tiloja, joissa liikkuu joukko eri kulkuoikeuksilla varustettuja käyttäjiä. Mekaanisen ja elektronisen lukituksen parhaat puolet yhdistävällä PROTEC2 CLIQ -lukitus- ja kulunhallintajärjestelmällä sairaalan sisälle voidaan luoda vaivattomasti eri turvatason alueita ja kulkemista voidaan rajoittaa aikaperusteisesti esimerkiksi ilta- ja yöaikaan. Pitkäikäinen ratkaisu muuntuu joustavasti muuttuvien tarpeiden mukana ja tuo vaivattomalla hallinnallaan tehokkuutta myös ylläpitoon. Toimivat ja helppokäyttöiset lukitusratkaisut huomioivat jokaisen käyttäjän yksilölliset tarpeet.

Sisäänkäynnit

Ulko-ovista ovista kulkee päivittäin jopa tuhansia ihmisiä vilkkaissa sairaaloissa, jolloin oviautomatiikan on oltava luotettava, pitkäikäinen ja kestävä. Koko oviympäristön kattava valikoimamme pitää sisällään sekä vilkkaisiin sisäänkäynteihin suunnitellut liukuovet että palo- ja poistumisoviksi soveltuvat kääntöovet. Kaikki ratkaisut ovat turvallisia myös sähkökatkosten aikana. Oviautomatiikka tekee kulkemisesta vaivatonta apuvälineiden kanssa ja mahdollistaa myös helpon lukituksen ajastuksella. Hätätilanteissa poistuminen onnistuu turvallisesti ilman avainta.

Poistumistiet

ABLOY EXIT -poistumistieratkaisut takaavat suurten ihmismassojen helpon ja turvallisen poistumisen hätätilanteissa. Luotettavat palonsulkujärjestelmät mahdollistavat esteettömän päivittäisen henkilöliikenteen, mutta sulkevat osastoitavat ovet tulipalon sattuessa nopeasti. ABLOY EXIT -ratkaisut on testattu ja sertifioitu kokonaisena oviympäristönä alan viimeisimpien standardien mukaisesti.

Leikkaussali

Oviautomatiikka on välttämättömyys tiloissa, joissa vaaditaan erittäin korkeaa hygieniaa sekä vaivatonta kulkemista. Helojen antibakteerinen ABLOY ACTIVE -pinnoite tarjoaa lisäapua taistelussa bakteereja vastaan.

Yhteiset tilat

Yleiset tilat pitävät sisällään avoimia sekä rajoitetumpia huoneita, jolloin myös kulunhallintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Seurantaa vaativien tilojen kulkuoikeuksien ylläpidon tulee olla nopeaa ja yksinkertaista. Elektronisella lukitusratkaisulla uuden avaimen luominen sekä kadonneen poisto onnistuu etänä. Yhteisten tilojen ratkaisuihin kannattaa kiinnittää huomiota myös hygieenisyyden näkökulmasta: ABLOY ACTIVE on antimikrobinen pinnoite painikkeisiin, vetimiin ja muihin oven heloihin.

Rajoitettu kulkeminen

Elektroninen lukitus helpottaa kulunhallintaa osastoilla, joilla potilaiden ja vierailijoiden liikkumista täytyy rajoittaa, mutta henkilökunnan on pystyttävä kulkemaan sujuvasti. Ratkaisut ovat räätälöitävissä yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

ABLOY OPTIMA tuo sujuvuutta myös rajoitetun liikkumisen osastoille, joilta asukkaat eivät saa poistua luvatta, mutta henkilökunnan on päästävä kulkemaan esteettömästi. Sähköinen ratkaisu voidaan räätälöidä aina käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Lääkesäilytys

Henkilötietojen turvaamisessa sekä lääkkeiden käsittelyssä on noudatettava tiettyä lainsäädännön määräämää turvatasoa. Elektronisella lukitusjärjestelmällä kulkemista on helppo rajata. Kulkurekisteriin jää tieto myös yrityksistä avata lukkoa, johon käyttäjällä ei ole kulkuoikeutta.

Oma asunto

Helppokäyttöiset ovet edistävät esteetöntä kulkua ja nostavat asunnon viihtyisyyttä. Tunnisteella toimiva lukitus, sulkemista helpottavat ovensulkimet, hyvät painikkeet ja esteettömyyden tulokulmasta suunniteltu oviympäristö kokonaisuutena ovat konkreettisia esimerkkejä arkea tukevista ratkaisuista palvelutaloissa.