Käytön sujuvuutta, turvallisuudesta tinkimättä

/global/scaled/3744x1629x0x1629x1000x435/Abloy-AbloyFI-referenssit-ABLOY referenssi Espoon seurakuntayhtymä.jpg

Seurakuntien oviympäristöjen ja lukitusratkaisujen suunnittelun lähtökohtina ovat usein muun muassa kiinteistöjen, ovien ja lukkojen suuri lukumäärä, laajan käyttäjäkunnan kirjavat tarpeet sekä pyrkimys helppoon ja esteettömään liikkumiseen.

 

Yhdellä seurakunnalla on usein käytössään useita kiinteistöjä. Ovien ja lukkojen määrä on siksi suuri. Lisähaasteen paitsi turvallisen myös sujuvakäyttöisen avain- ja lukitusjärjestelmän löytämiseen tuo laaja käyttäjäkunta, jonka sisällä on erityyppisiä käyttötarpeita: seurakunnan työntekijöille kulun eri tiloissa ja kiinteistöissä tulee olla vaivatonta, huoltotyöntekijöiden pääsy oikeisiin tiloihin oikeaan aikaan on varmistettava ja seurakunnan jäseniä palvelevien tilojen on oltava kaikkien kannalta helppokulkuisia.

Kulkuoikeuksien määrittäminen käyttäjäkohtaisesti

Seurakuntien laajan ja kirjavan käyttäjäkunnan tarpeisiin vastaa Abloyn valikoimasta esimerkiksi lukitus- ja kulunhallintajärjestelmä PROTEC2 CLIQ, jolla kulkuoikeuksien laajuus ja kellonajat voidaan määrittää käyttäjäkohtaisesti. Elektronista ja mekaanista teknologiaa yhdistävä PROTEC2 CLIQ on paitsi turvallinen, myös vaivaton käyttää niin hallinnoijan kuin yksittäisen käyttäjän näkökulmasta.

Esteettömät tilat ovat kaikkien saavutettavissa

Osa seurakunnan tiloista on avoinna, ainakin osan ajasta, kaikille seurakunnan jäsenille sekä muille kiinnostuneille. Oviympäristön ratkaisuilla voidaan tukea merkittävästi tilan esteettömyyttä ja varmistaa, että tila on kaikille käyttäjille yhtälailla saavutettavissa. Joustava ja esteetön kokonaisuus on rakentuu muun muassa ovensulkimien, Freeswing-vetolaitteiden ja oviautomatiikan varaan sekä valitsemalla sopivat helat, vetimet ja piilokynnykset.

Hätäpoistumistiet

ABLOY EXIT -ratkaisut ovat tilojen käyttäjien turvana hätätilanteissa. Poistumistieratkaisut varmistavat, että ulospääsy onnistuu silloinkin kun tapahtuu jotakin yllättävää. Ennakoiminen voi pelastaa ihmishenkiä.