Toimivat puitteet arjen tukena

/global/scaled/5317x2315x0x160x1000x435/Abloy-AbloyFI-Julkiset tilat-ABLOY lukitusratkaisu palvelutalo.jpg

Hyvin suunniteltu oviympäristö helpottaa sekä asukkaiden arkea että hoitohenkilökunnan työpäivää.

 

Palveluasumisen yksiköissä on sekä yksityisiä että yhteisiä tiloja, joissa liikkuu joukko eri kulkuoikeuksilla varustettuja käyttäjiä. Toimivat ja helppokäyttöiset lukitusratkaisut huomioivat jokaisen käyttäjän yksilölliset tarpeet. Oikein suunniteltu kokonaisuus edistää liikuntarajoitteisten esteetöntä liikkumista samalla, kun se tuo turvaa niin asukkaille kuin henkilökunnallekin.

Yhteiset tilat

Yleiset tilat pitävät sisällään avoimia sekä rajoitetumpia huoneita, jolloin myös kulunhallintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Seurantaa vaativien tilojen kulkuoikeuksien ylläpidon tulee olla nopeaa ja yksinkertaista. Elektronisella lukitusratkaisulla uuden avaimen luominen sekä kadonneen poisto onnistuu etänä. Yhteisten tilojen ratkaisuihin kannattaa kiinnittää huomiota myös hygieenisyyden näkökulmasta: ABLOY ACTIVE on antimikrobinen pinnoite painikkeisiin, vetimiin ja muihin oven heloihin.

Oma asunto

Helppokäyttöiset ovet edistävät esteetöntä kulkua ja nostavat asunnon viihtyisyyttä. Tunnisteella toimiva lukitus, sulkemista helpottavat ovensulkimet, hyvät painikkeet ja  esteettömyyden tulokulmasta suunniteltu oviympäristö kokonaisuutena ovat konkreettisia esimerkkejä arkea tukevista ratkaisuista.

Ulko-ovet

Oviautomatiikka tekee kulkemisesta vaivatonta apuvälineiden kanssa ja mahdollistaa myös helpon lukituksen ajastuksella. Hätätilanteissa poistuminen onnistuu turvallisesti ilman avainta.

Rajoitettu kulkeminen

ABLOY OPTIMA tuo sujuvuutta myös rajoitetun liikkumisen osastoille, joilta asukkaat eivät saa poistua luvatta, mutta henkilökunnan on päästävä kulkemaan esteettömästi. Sähköinen ratkaisu voidaan räätälöidä aina käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

EXIT-poistumistiet

Hätätilanteissa kaikista tiloista on päästävä poistumaan helposti ilman avainta. ABLOY EXIT -ratkaisut on testattu ja sertifioitu kokonaisena oviympäristönä alan viimeisimpien standardien mukaisesti.