Vaivatonta kulunhallintaa - ABLOY OPTIMA

ABLOY OPTIMA on elektroninen, langaton avaimet käteen -järjestelmä, joka tekee kulunhallinnasta huomaamattoman turvallista – helposti.

ABLOY OPTIMA mukautuu sujuvasti erilaisiin kulunhallinnan tarpeisiin, olipa kyseessä toimisto, liikuntakeskus, lääkäriasema tai asuinkiinteistö. Järjestelmä soveltuu niin pieniin kuin keskisuuriin kohteisiin, joissa käyttäjiä on jopa 1500. Asennus voidaan tehdä sekä uudiskohteisiin että olemassa oleviin kiinteistöihin vaivattomasti ja edullisesti ilman kaapelointia.

Yksinkertaisimmillaan ABLOY OPTIMA on kulunhallintaa etäluettavien tunnisteiden ja lukijoiden avulla. Laajermmissa järjestelmäkokonaisuuksissa se on lisäksi reaaliaikaista ja langatonta tietojen sekä kulkuoikeuksien päivittämistä.

Wireless

Kun vaadit ratkaisulta reaaliaikaista kulunhallintaa, kohteessasi on paljon käyttäjiä ja käyttäjätiedot muuttuvat usein, on Wireless valintasi. Langattomuus tuo merkittäviä etuja. Itsenäiset lukijat kommunikoivat langattomasti keskittimen (HUB) kanssa ja keskitin on yhteydessä Ethernet (LAN) -verkon avulla tietokoneeseen. Wireless-hallinnoitiratkaisussa muutokset kulkuoikeuksiin, sekä kulkutapahtumien tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.

Palvelutaloratkaisu

Asukkaiden turvallisuus, rajoitettujen kulkuoikeuksien tarve ja henkilöstön vaihtuvuus luovat haasteita palvelukotityyppisen kohteen lukinnassa. Langaton ABLOY OPTIMA -järjestelmä tarjoaa ratkaisun kulkuoikeuksien hallintaan aika- ja käyttäjäkohtaisesti. Etäluettavia tunnisteita ovat kulkukortit, rannekkeet ja tagit.

OPTIMA udate on card

OPTIMA update on card -ratkaisussa kulkutunnisteessa siirretään käyttäjän kulkuoikeuksien muutokset lukijoille tarpeen mukaan. Ulko-oviin sijoitetut lukijat päivittävät tunnisteiden kulkuoikeudet ja keräävät käyttäjän kulkurekisterin. Tunniste päivittää kulkuoikeuksien muutokset sisäoviin sitä mukaa kun käyttäjä niissä kulkee. Kulkuoikeuksien muutokset voidaan tarvittaessa viedä lukijoihin myös ohjelmointilaitteella. Hallinnointi voidaan tehdä etänä ja ovella käymisen tarve sekä ylläpitokulut pienenevät.

Taloyhtiöratkaisu

ABLOY OPTIMA järjestelmän hallinnointiratkaisut mahdollistavat eri tasoiset toteutusratkaisut tarpeen mukaan, jolloin soveltuvin ratkaisu tuo kustannustehokkaan tavan toteuttaa kohteen, esimerkiksi taloyhtiön kulunhallinnan. Yksi kadonnut tunniste ei johda uudelleensarjoittamiseen, vaan tunnisteen käyttö estetään hallintajärjestelmän avulla. ABLOY OPTIMA on yhteensopiva muiden ABLOY-lukitusjärjestelmien ja -ratkaisujen kanssa kuten ABLOY SENTO-lukitus.

ABLOY SENTO - OPTIMA -ratkaisussa mekaaniseen avaimeen yhdistetään sähköinen tunnisteosa. Mekaanista avainta käytetään esimerkiksi taloyhtiöissä asunnon käyttö- ja varmuuslukkoon sekä oman kellarikomeron oveen. Ulko-ovien ja yhteisten tilojen lukot avautuvat tunnisteella. Ratkaisun avulla voidaan seurata yhteisten tilojen käyttöä, mikä ehkäisee tehokkaasti väärinkäytöksiä ja järjestyshäiriöitä.