Joustava ja esteetön oviympäristö - ABLOY EASY

Joustava ja esteetön oviympäristö huomioi kaikki käyttäjät.

 

Joustava ja esteetön oviympäristö rakennetaan käyttäjien ja käyttökohteen tarpeet huomioiden hyödyntäen Abloyn monipuolista tuote- ja ratkaisuvalikoimaa. Kokonaisuus muodostuu usein esimerkiksi yhdistämällä ovensulkimien, Freeswing-vetolaitteiden ja oviautomatiikan käyttöä sekä valitsemalla käyttötarpeisiin sopivat helat, vetimet ja piilokynnykset.

Ovensulkimet ja Freeswing-vetolaite

Ovensulkimet sulkevat ovet luotettavasti erilaisissa ympäristöissä ja lämpötiloissa säästäen energiaa ja estäen oven tai ovirakenteiden rikkoutumista esimerkiksi tuulisissa olosuhteissa. Myös kohteen turvallisuus kasvaa, kun ovet sulkeutuvat ja lukkiutuvat varmasti kulkijan jäljessä. Abloyn valikoima kattaa sopivat ovensulkimet kevyistä sisäovista erittäin raskaisiin sisä- ja ulko-oviin.

Ovensulkimet voidaan tilata joko perinteisillä vetolaitteilla tai liukuvetolaitteella. Liukuvetolaite sulautuu esteettisesti paremmin oviympäristöön ja se on paras ratkaisu kohteisiin, joissa tavallista vetolaitetta ei voida käyttää esim. tilanahtauden vuoksi ja julkisissa tiloissa ilkivallan vuoksi.

Freeswing-vetolaitteella varustettu ovi on kevyt avata. Se sopii erinomaisesti vanhainkoteihin, päiväkoteihin ja kouluihin, joissa ovea käytetään jatkuvasti ja ovensulkimen vastus olisi liian suuri.

Oviautomatiikka

Oviautomatiikalla varustetut ovet avautuvat vaivattomasti, äänettömästi ja huomaamattomasti. Oviautomatiikka helpottaa jokapäiväistä elämää silloin, kun kädet ovat täynnä tai ovien avaaminen olisi muusta syystä työlästä tai hankalaa. Oviautomatiikka on välttämättömyys kohteissa, joissa oviin koskemista pitää välttää hygieniasyistä. Se on tarpeellinen myös julkisten tilojen poistumistieratkaisuissa ja palo-ovissa.

Abloyn valikoima pitää sisällään toimivat oviautomatiikan ratkaisut ulko- ja sisäoviin sekä osastoiviin palo-oviin.

Oviautomatiikkaa hyödynnetään lähes kaikenlaisissa tiloissa, kotien oviympäristöstä teollisuustiloihin ja varastoihin. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi liikekeskukset, julkiset tilat, lento-, rautatie- ja linja-autoasemat, sairaalat, palvelutalot, vanhainkodit, päiväkodit, toimistot, liikekiinteistöt, hotellit ja ravintolat.

Helat, vetimet ja piilokynnykset

Esteetön oviympäristö huomioi käyttäjien erityistarpeet myös hela- ja vedinvalinnoissa. Esimerkiksi vetimissä valikoimaamme kuuluvat vetimet, jotka soveltuvat myös tukikaiteeksi, sekä kyynärvetimet, joiden ominaisuudet tekevät niistä erinomaisen valinnan muun muassa potilashuoneisiin.

Piilo- eli tiivistekynnys on käytännöllinen ratkaisu kaikkiin kohteisiin, joissa halutaan pitää lattiapinnat tasaisina. Piilokynnyksiä käytetään esimerkiksi sairaaloissa ja vanhainkodeissa.

ABLOY-valtuutettujen lukkoliikkeet ammattilaisineen ovat apunasi tarpeisiisi sopivien ratkaisujen valinnassa.