ABLOY-kierrätysohjeet

/global/scaled/3456x1504x0x1842x1000x435/Abloy-AbloyFI-yritys-kierrätys_IMG_8066.jpg

Ympäristöpolitiikkamme mukaisesti tavoitteenamme on vähentää syntyvän jätteen määrää. Huomioimme tuotteen ympäristönäkökohdat sen koko elinkaaren ajalta ja pyrimme materiaali- ja pakkausvalinnoissa mahdollisimman hyvään kierrätettävyyteen.

ABLOY-valtuutetut jälleenmyyjät ottavat vastaan kaikki käytöstä poistetut ABLOY-tuotteet kierrätystä varten.

Mikäli käytöstä poistettuja tuotteita ei toimiteta valtuutetulle jälleenmyyjälle, on huolehdittava asianmukaisesta lajittelusta ja kierrätyksestä.

ABLOY-lukot, helat, sylinterit, avaimet ym. metallista valmistetut mekaaniset tuotteet voi toimittaa metallinkeräykseen. Mekaaniset ovensulkimet kuuluvat vaarallisen jätteen keräykseen niiden sisältämän voiteluöljyn takia.

Huom! Katkaise käytöstä poistetut avaimet. Avaimet voi toimittaa myös ABLOY-valtuutetulle jälleenmyyjälle turvallista hävittämistä varten.

Sähkömekaaniset ABLOY-tuotteet, eli tuotteet jotka sisältävät elektroniikkaa tai piirilevyjä tai toimivat paristoilla tai verkkovirralla, toimitetaan käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräykseen (SER).

Tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. Pahvit lajitellaan pahvinkeräykseen, muovit energiajakeeseen tai muovin erilliskeräykseen vastaanottajasta riippuen ja paperi paperinkeräykseen.