Turvallisuutta yli 100 vuoden ajan

/global/scaled/3000x1305x0x104x1000x435/Abloy-AbloyFI-yritys-ABLOY pääkonttori ja tehdas Joensuussa.jpg

Kehitämme lukitusratkaisuja, joiden turvallisuus, tyylikäs ulkonäkö ja helppokulkuisuus täyttävät asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme tarpeet. Tuotteiden, valmistusmenetelmien ja asiakaspalvelun pitkäjänteisellä kehittämisellä on luotu vahva ABLOY-brändi, johon luotetaan sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

Suomen keksintösäätiö on noteerannut ABLOY-lukon Suomen parhaaksi keksinnöksi. Maailman lukkoteollisuudessa se on edelleenkin aivan omaa luokkaansa.

ABLOY-lukkotuotteiden valtti on monipuolinen sarjoitettavuus. ABLOY-tuotteilla voidaan toteuttaa kokonaisten rakennuskohteiden eri ovien lukinta ja yhden avaimen käyttö koko kiinteistössä. Laaja ja jatkuvasti uudistuva tuotemallisto on keskenään yhteensopiva lähes kaikkien kohteiden lukitsemiseen sekä ovien avaamiseen. Sähkömekaaniset lukot, ovensulkimet ja oviautomatiikka parantavat käyttömukavuutta.

ABLOY-lukitustuotteet on hyväksytty eurooppalaisten standardien mukaan, ovat murtotestattuja ja Finanssialan keskusliiton hyväksymiä. ABLOY-tuotteet ovat toimintavarmoja ankarissakin ilmasto-oloissa ja kovassa käytössä.

Abloyn täysimääräinen takuu koskee kuluttajien lisäksi myös yrityksiä ja yhteisöjä. Tuotetakuuna Abloy sitoutuu korjaamaan tai vaihtamaan tuotteen. Abloy korvaa myös takuutyön suorittavan lukkoliikkeen työ- ja matkakustannukset.

Historia

Ensimmäisen ABLOY-avaimen ja vastaavan lukkosylinterin keksi jo vuonna 1907 konttorikonemekaanikko Emil Henriksson. Kassakoneen kiertyvät levyt toivat hänelle ajatuksen lukosta, jonka toiminta perustuisi pyöriviin koodilevyihin.

Kehitämme Emil Henrikssonin keksinnön pohjalta jatkuvasti uusia, patentoituja levyhaittasylinterijärjestelmiä. Tuotekehityksessä kiinnitetään huomiota helppokäyttöisyyteen, turvallisuuteen ja lukitusjärjestelmien muunneltavuuteen. Uudet sähköiset sovellukset tuovat joustavuutta ja muunneltavuutta avainjärjestelmien hallintaan.

Ensimmäiset ABLOY-lukot olivat myynnissä kahden vuoden kuluttua Emil Henrikssonin keksinnöstä. Laajempi tuotanto aloitettiin vuonna 1918 Ab Låsfabriken - Lukkotehdas Oy:llä. Patentti idealle saatiin vuonna 1919, jolloin perustettiin uusi yritys, Ab Lukko Oy, jonka alkukirjaimista juontaa juurensa tuotenimi ABLOY.

Kansainvälinen verkosto

ABLOY-tavaramerkillä on vahva asema lukitusammattilaisten ja turvallisuusorganisaatioiden keskuudessa ympäri maailmaa.

Vientiasiakkaita palvelee maailmanlaajuinen myyntikonttori- ja maahantuojaverkosto yli 90 maassa. Kansainvälistymiskehityksessä Abloylla on takanaan ASSA ABLOY -konsernin vahva tuki.