Kesätöistä avaimet tulevaisuuteen

Vuosittain yli sata nuorta saa tulevaisuutensa kannalta elintärkeitä kokemuksia Abloyn Joensuun tehtaalla kesätöiden merkeissä. Näin on myös Even, Nikon ja Pinjan kohdalla, jotka viettävät ikimuistoista Abloy-kesää vuosimallia 2017.

Kansainvälistä työkokemusta saa Joensuustakin

“Opiskelen tietojenkäsittelyä Karelia-ammattikorkeakoulussa. Olen nyt ensimmäistä kertaa Abloylla kesätöissä, ja työskentelen ohjelmistopalveluissa asiakastuessa.
Olen iloinen, että saan työkokemusta omalta alalta. Ennen opintojani tein asiakaspalvelutyötä, mutta IT-ala on aina kiehtonut minua. On mahtavaa yhdistää työssäni nämä kaksi asiaa.Työskentelen sähköpostin ääressä ja puhelimessa, auttaessani asiakkaita Abloyn ohjelmistojen käytössä ja ongelmatilanteissa. Aiemmin en tiennyt, kuinka paljon ohjelmistoja Abloylla on käytössä ja kuinka suuri yritys on globaalisti. Teenkin varsin kansainvälistä työtä: meille tulee ulkomailta paljon viestejä sekä puheluita, ja työkieleni on osittain englanti. Saan siis kansainvälistä työkokemusta Joensuussa ollessani!
Töissä tulee joka päivä eteen erilaisia asiakastilanteita. Hienoja ovat ne kerrat, kun onnistun auttamaan yhden puhelun aikana. Siitä tulee hyvä mieli ja se kasvattaa ammatillista itsevarmuutta.”

Eve Vepsäläinen, 23

Hiljaisesta tiedosta apua insinööriopintoihin

“Suoritan tänä kesänä työharjoittelua Abloyn Joensuun tehtaalla työkaluhuollossa. Vuonna 2013 lukiosta valmistuttuani minusta tuntui, että halusin tehdä työtä käsilläni, ja siksi lähdin opiskelemaan koneistajaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistoon.
Työssäni parasta on käsillään tekemisen lisäksi se, että aikaansaannoksensa näkee heti. Käytän isoja koneita päivittäin, työ on pikkutarkkaa ja monipuolista.
Työporukkaani kuuluu monia alalla pitkään olleita ammattilaisia, ja minulla on erinomainen tilaisuus kehittää ammattitaitoani vanhojen konkareiden kanssa. Heiltä saa nimittäin sitä hyödyllistä hiljaista tietoa, jota ei missään kirjoissa lue.
Lähden syksyllä Karelia-ammattikorkeakouluun opiskelemaan konetekniikkaa, tulevaisuudessa valmistun insinööriksi. Abloylta saatu tietotaito antaa perspektiiviä opiskeluja varten: tiedän kokemuksesta, kuinka riippulukko kasataan, mistä mikäkin työkalu koostuu ja millaista oikean työn tekeminen on.”

Niko Tuppurainen, 23

Tehdastyössä oppii tiimityötä ja sosiaalisia taitoja

“Tämä on neljäs kesäni Abloylla. Tulin ensimmäistä kertaa Joensuun tehtaalle töihin yläasteikäisenä Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman kautta, ja sen jälkeisenä kesänä hain varsinaisiin kesätöihin. Olen ollut kokoamassa heloja ja tehnyt töitä laitelukkojen osinatoimituksessa, jossa työskentelen myös tänä kesänä.Abloylla olen oppinut sen, kuinka pienet asiat vaikuttavat työn sujuvuuteen. Ensimmäistä kertaa töissä ollessani tein niinkin yksinkertaista työtä kuin pussitin osia. Ymmärsin työn tärkeyden sen jälkeen, kun työskentelin kokoamispuolella: jos yksikin ruuvi puuttuu, reklamaatio tulee suoraan ihmiselle, joka on kokoamassa tuotetta.
Opiskelen yliopistossa yleistä kasvatustiedettä ja aikuiskasvatustiedettä. Vaikka tehdastyö ei ole sitä, mihin olen kouluttautumassa, on työkokemuksesta aina hyötyä. Tehdastyössä oppii muun muassa sosiaalisia taitoja ja ryhmässä työskentelyä, joita tarvitaan myös kasvatustieteen alalla.”

Pinja Kuronen, 22