Sergey Davydov: jo 20 vuotta työtä Abloyn eteen

/global/scaled/5184x2256x0x279x1000x435/Abloy-Abloy.fi (OW2)-Medialle-Sergey IMG_6954.jpg

"Olen aina viihtynyt työssäni ja pidän Abloyta hyvänä työpaikkana", kertoo Sergey Davydov, joka on omistautunut Abloyn Venäjän myynnin kehittämiseen jo 20 vuoden ajan.

Sergey aloitti ABLOY-tuotteiden parissa kesäkuussa vuonna 1996 ajan hengen mukaisesti henkilöstövuokrausyrityksen kautta. Abloy toimi tällöin osana Metran Moskovan edustustoa

ABLOY-tuotteita on myyty itänaapurissa usean vuosikymmenen ajan. Ensimmäiset lukot toimitettiin jo 1940-luvulla sotakorvauksina Neuvostoliittoon. Abloyn Venäjän toimipiste, joka on nykyisin Abloy Oy:n Venäjän myyntiyksikkö, on selviytynyt toimintaympäristön rajuissakin muutoksissa aina jaloilleen eri yritysmuodoissaan.

Sitoutunut henkilökunta

Valtaosa henkilöistä, jotka ovat aloittaneet ABLOY-myynnissä vuoden 1996 jälkeen, ovat edelleen firman palveluksessa. Vuodesta 2012 yksikkö on toiminut yhtiönä, joka vastaa ostoista, logistiikasta, tullauksesta, teknisestä tuesta, koulutuksesta sekä tietenkin myynnistä. Sergey Davydovin rekrytoi vuonna 1996 Moskovan edustustoon silloinen Abloyn Venäjän myyntipäällikkö Pauli Rumbin. Tuolloin ABLOY-myynnin toiminta-alue oli paljon nykyistä pienempi.

"Meillä oli vain muutamia jälleenmyyjiä, ja työskentelimme muutamien pienten projektien parissa. Nykyisin projekteja on paljon ja ne ovat laajoja. Myöskään alueellisia jälleenmyyjiä ei ollut, vaan myynti oli keskittynyt Moskovaan ja Pietariin. Moskovassa olimme Pauli Rumbin ja minä, Pietarin toimistossa Julia Vasilieva. Nykyisin tiimissä on 11 asiantuntijaa ja myyntipäällikköä sekä viitisenkymmentä aktiivista jälleenmyyjää eri puolilla Venäjää", Sergey Davydov valottaa.

Alussa hän teki lukitussuunnittelua yhteistyössä rakennusliikkeiden ja tilaajarakennuttajien kanssa. Vuodesta 2000 lähtien hänen vastuualueenaan on ollut erityisesti jälleenmyyjien, arkkitehtien, rakentajien ja loppukäyttäjien kouluttaminen lukitusvaatimuksista ja lukkojen käytöstä.

"1990-luvun lopulla Abloy Oy:n kouluttajat, tuote- ja vientivastaavat, kuten mm. Sari Eronen ja Päivikki Nevalainen hoitivat jälleenmyyjien perehdyttämisen. Kursseja järjestettiin myös Suomessa. Mutta sittemmin otimme koulutuksen tehtäväksemme itse, nykyiseen Abloy Russia Academyyn", Davydov kertoo.

"1990-luvulla myimme pääosin sisäoven lukkoja ja painikkeita. Myös ovensulkimia, -automatiikkaa ja sähkölukkoja yritettiin myydä, mutta heikommalla menestyksellä. Nykyisin ne ovat sylinterien kanssa yhä tärkeämpi osa liikevaihdostamme, kuten myös ulko-oven lukkorungot. Ja nyt kun EXIT-standardit on tuotu Venäjälle, meillä on yhä paremmat mahdollisuudet myös tässä tuoteryhmässä."

"Venäjällä ei ole omia lukkostandardeja, joten joudumme soveltamaan eurooppalaisia EN- ja muita standardeja. Se ei ole aivan helppoa, mutta olemme aktiivisesti mukana GOST-standardien kehitystyössä", Davydov kertoo.

Sergey Davydov on kahden vuosikymmenen ajan ollut mukana hankkimassa Abloylle useita tärkeitä asiakkuuksia ja projektikohteita kuten Valkoinen Talo, Pietarin jäähalli, sairaaloja ja kauppakeskuksia sekä mediayhtiö Megafon, joka on kiinnostunut CLIQ®-ratkaisusta. Sen avulla tämä yksi Venäjän johtavista teleyhtiöistä voisi kätevästi hallinnoida kulkuoikeuksia eri puolilla Venäjää sijaitseville tukiasemilleen.